29
april
2019

…och nu även Hammarby…

Hammarby slog häromdagen alla med häpnad. En spelare som knappt hunnit dra på sig tröjan ska säljas för 30 miljoner. Det handlar om mittbacken Odilon Koussouno, 18, som är på väg till KRC Genk.

Dit har Hammarby redan sålt två försvarare, Joseph Aidoo och Neto Borges, för sammanlagt 35–40 miljoner. Nu är det alltså meningen att den tredje i samlingen, som också är den yngste, ska bli den dyraste.

Det här är märkligt med tanke på att han petats ur laget i säsongsupptakten. Efter några matcher är Koussouno på bänken och Mads Fenger tillbakaflyttad från mittfältet för att spela bredvid David Fällman i mittförsvaret.

Men det betyder att nu även Hammarby börjar få samma fart på sina försäljningar som grannarna AIK och Djurgården. Det är sportchefen Jesper Jansson som börjat driva Hammarby på samma sätt som Bosse Andersson handskas med Djurgården. Spelare signas med utveckling i sikte i stället för att trötta droppa in, uträtta noll och sedan släppas gratis när deras kontrakt gått ut. För Bosses del har vändkorsen snurrat väl snabbt sista året. Få se om Jesper kan behålla kylan.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39