05
februari
2018

Ofattbart lite fotboll

En gång i tiden var Nabil Bahoui en lovande mittfältare i AIK. Sommaren 2015 skrev 24-åringen på för Al-Ahli i Saudiarabien.

Hans agent Hasan Cetinkaya var eld och lågor:

– Jag vill inte gå in på hur kontraktet ser ut, men jag har inte sett något liknande tidigare. Nabil är 25 och vill trygga framtiden och det är klart det spelat väldigt stor roll, det är gigantiskt mycket pengar. Det är ett bud man inte kan tacka nej till, det är ofattbart mycket pengar. Det han tjänar där på ett år är vad han hade fått efter tio år i Premier League, sade Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Han sade också att detta gått före bud från klubbar i La Liga och Premier League. Hurra! Men nog var det lite illavarslande att agenten inte riktigt visste hur gammal hans klient var. Möjligen hade saudiligans snittlön på 28 mkr/år fått det att snurra.

Ett halvår senare bröt Bahoui sitt tvåårskontrakt. Nu var det Hamburg som gällde. Påskrift för 30 månader. Men den överenskommelsen bröts efter 18 månader. Sedan i somras finns han i Grasshoppers. Hans ligafacit i Saudiarabien (10/0) och Tyskland (7/0) imponerar inte. Nu är han på väg att bryta treårskontraktet med Grasshoppers (12/0) för att återvända till AIK.

Till Cetinkaya kan sägas: Jag har heller aldrig sett något liknande.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39