06
januari
2019

ÖFK inside

God fortsättning på det nya året! Det önskar jag även Östersunds FK:s förre ordförande Daniel Kindberg, som under våren har en rättegång att se fram emot. Bubblan sprack i april och i december stod det klart att åtal skulle väckas för några ekonomiska transaktioner som skett under 2014.

Vid åtalsbeskedet deklarerade Kindberg direkt sin avgång från ordförandeposten. Men han sade samtidigt att han fortsättningsvis skulle stå till förfogande som ”bollplank”.

Intressant, tycker Bister, och drar sig till minnes en viss ”Big Bill” Dwyer, som dels ledde NHL-laget New York Americans (1925–42) och samtidigt var spritsmugglare av rang. Dwyer åkte in på 13 månader 1925 men fortsatte då kallt att leda den sportsliga verksamheten inifrån fängelset.

Ingen tror väl annat än att det kommer att bli så även med Kindberg, om han nu fälls. Han sitter ju på både kompetensen och drivet i den styrelsen. Utan honom hade ÖFK inte rört sig ur fläcken och fortfarande harvat på tredje nivå i seriesystemet.

• Samtidigt kan man glädjas åt att IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi vill ha katalanen Ferran Sibilia som assistent. Sibilia har under två år assisterat Joel Cedergren i Sundsvall, laget med åtminstone fem spanjorer i truppen. Det skulle betyda nya, behövliga och friska vindar i Blåvitt.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39