05
juni
2017

ÖFK och Sirius följs av VSK

Blir det Manchester United för Victor Nilsson Lindelöf? Är affären redan klar? Mycket är osäkert kring den talangfulle mittbacken från Västerås. Det enda som är säkert är att Västerås SK redan, efter en förlikning, fått de pengar man anser sig ha rätt till från Benfica – 50 miljoner kronor.

Hammarbys Richard Magyar rör definitivt på sig. Han lämnar Stockholmarna för Greuther Fürth i tyska andraligan. Affären är något överraskande med tanke på hur illa det gick för Magyar förra året, när han tillsammans med norrmannen Lars Sætra utgjorde en av seriens mera väloljade svängdörrar. I år har det gått bättre. Men med dansken Mads Fenger på ingång var Magyars dagar i mittförsvaret räknade.

Nu är det läge att spekulera i tränarförändringar. Sitter trion Lennartsson (IFK Göteborg), Haglund (Elfsborg) och Axén (Örebro) kvar när serien drar igång på nytt? Det är inte utan att det börjar se pinsamt ut när fräschingar som Östersund och Sirius oblygt plockar poäng. Östersund har t.o.m. gått bättre i år än som nykomling förra året och Jönköping traskar på i ungefär samma takt. Om några år borde Västerås vara moget för ett liknande genombrott.

Det enda som är säkert är att MFF och Norrköping gör upp i toppen medan AFC och HBK är hopplöst avhängda.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39