19
februari
2018

ÖFK tänkte för mycket

Östersund föll på eget grepp i första matchen mot Arsenal. Bara efter ett fåtal minuters spel tyckte jag mig se vartåt det hela var på väg. ÖFK gav upp två tredjedelar av planen och man gjorde det mycket medvetet.

Istället för att, som tidigare, försvara sig högt upp med möjligheter att ta tillbaka bollen tidigt sprang man nu hem och radade upp sig framför eget mål. Arsenal kunde börja rulla i godan ro och fick allt det utrymme man behövde för att få snurr på bollen. Och tempot kunde trissas utan störande inslag.

Spelade Östersund fegt? Nej, inte uttalat. Men man svek sina ideal. Man hade grubblat ett varv för mycket och bestämde sig för att pröva något som man normalt sett aldrig skulle gett sig på. Hela föreställningen blev helt enkelt för mycket. I den här matchen blommade allt det ut som man tidigare sett tendenser till i matcherna i Bilbao och Berlin.

Både spelare och lagledning var redan på förhand alltför imponerade av motståndet. Det märktes när lagen stod bredvid varandra i gången före inmarschen. Det enda som saknades där var att någon av hemmaspelarna stuckit fram ett autografblock.

Att Fouad Bachirou, som gått till Malmö FF, ersatte av en framflyttad ytterback är ett annat skäl till att ÖFK inte kunde/ville spela fotboll.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39