20
augusti
2017

Pehrssons dagar i MFF är räknade

Förra veckans spalt ägnades Malmö FF och nu är det dags igen. Serieledarna åkte till Eskilstuna och förlorade mot AFC, ett lag som därmed tog sin andra seger för säsongen. AFC förtjänar all beundran. Men MFF ... ? Två försvarstavlor i inledningen och sedan var dagen förstörd för skåningarna. 3–1 till AFC.

En av de torgförda förklaringarna går ut på att Markus Rosenberg, snart 35, är så pass viktig att laget liksom inte klarar sig på egen hand när han är avstängd. Men det köper jag inte alls. Den luckan borde innebära ett drömläge för den som vill ha hans plats nästa år.

Förklaringen ligger nog närmare tränaren Magnus Pehrsson. Kan det vara så att spelarna redan tröttnat på honom? Han kunde inte skärpa laget inför Champions League-kvalet mot Vardar. Han kunde heller inte inpränta allvaret inför en bortamatch mot jumbon, en match som inte gärna kunde ge annat än tre poäng.

Efteråt fick Pehrsson ett återfall i sin gamla babbel-mani, bekant från sejourerna i Djurgården och som experttyckare utan avstängningsknapp i tv. Han tyckte inte det fanns någon anledning att be de himmelsblå fansen om ursäkt eftersom ingen av dem ändå fanns på plats i Eskilstuna. Jag vet inte om det ens förtjänar att kallas en tanke.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39