12
november
2018

Rekordlång baksmälla

”Hoppas verkligen de håller sig i skinnet”, sade C Mores kommentator Anders Andersson i slutet av matchen mellan Kalmar FF och AIK. Han menade AIK:s fans, som radade upp sig i täta led kring kritlinjerna.

Givetvis kunde inte hålla sig i skinnet. Tönten i gulsvart skidmask, som invaderade ensam, var bara en försmak (och varför kunde ingen av de vakter som ledde ut honom rycka av honom masken?). Så snart matchen blåsts av kom resten.

Konsekvensen av detta intrång är att planen måste läggas om för att vara i skick till nästa års premiär. Planskötaren Mathias Svensson intervjuades av Barometern: ”Den delen där prisutdelningen ägde rum är sönder, vi pratar tusen kvadratmeter i runda slängar.” Och det var inte allt.

Därför blir AIK:s baksmälla efter guldet långvarig. När Kalmar inspekterat skadorna och beställt nytt gräs från Holland kommer nämligen räkningen att landa på AIK:s bord. Och det blir några kronor extra att punga ut med för AIK:s ekonomiansvarige, utöver guldbonusar.

Man anser dig säkert ha råd med det och det var väl också väntat. Likafullt handlar det om kapitalförstöring på hög nivå och helt i onödan.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39