10
september
2017

Rosenberg sänker MFF

Daniel Andersson och Magnus Pehrsson, duon som styr Malmö FF:s sportsliga utveckling, ger sig själva underkänt genom att förlänga kontraktet med Markus Rosenberg, som så här dags nästa år fyller 35.

I juli missade han årets viktigaste match, hemmamötet med Vardar Skopje i kvalet till Champions League, på grund av en bristning. Där klarade MFF 1–1. Han var i spelbart skick till returen och gjorde där ledningsmålet. Men i andra halvlek kunde Vardar vända och går ifrån till 3–1 (4–2 sammanlagt). Efter det debaclet blev han utvisad mot Djurgården efter en armbåge. Han har på senare år också visats ut för ett knä (mot Norrköping i oktober 2015) och en armbåge (mot Häcken i maj 2016). Den senaste armbågen gav tre matchers avstängning, bl.a. bortamatchen mot jumbon AFC som MFF förlorade. Den 27 augusti missade Rosenberg ansvarslöst en straff mot IFK Göteborg men revanscherade sig genom att senare göra 2–1 (slutresultat 2–2). Dock blev han därpå utbytt och kostade då på sig konstaterandet ”Det var inte vad jag tänkt mig.”

MFF anser att en spelare i karriärens utförsbacke är viktigast i laget. Klubbens sportsliga ledning lägger sig platt för honom. I och med det frånsäger man sig möjligheten att utveckla laget på det sätt som är nödvändigt för att nå nya internationella framgångar. Det handlar om en obehaglig kombination av sentimentalitet och kapitalförstöring.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39