13
augusti
2018

Snåljåparna i Elfsborg blir höstens blysänke

Elfsborg är omsprunget av Sirius och i allra högsta grad indraget i kampen kring den allsvenska tabellens otrevliga streck.

Men före säsongsstarten ansågs klubben ha ett lag för övre halvan, eller åtminstone ett som platsade i mittskiktet. Nu är det botten i Borås hos 2012 års guldlag.

Men Elfsborg har inte haft många rätt sedan Magnus Haglund inför 2015 återkom för en andra tränarperiod. Det gjorde han enbart därför att dåvarande ordföranden Bosse Johansson ville uppfylla ett gammalt löfte om återanställning.

Johansson hann sedan kicka Haglund innan han själv drog sig tillbaka efter 2017. Då hade Elfsborg sedan ett par år vridits ner på sparlåga. Den tidigare ambitiösa satsningen på äldre ungdomar får inte längre kosta. Det blåser överhuvudtaget defensiva snålvindar kring klubben. Man satt hellre med förra årets trupp än att aktivt stärka spelarmaterialet.

Nu ser vi resultatet av passiviteten. Elfsborg har med den yrvaknes hela entusiasm letat upp tre nyförvärv inför hösten. Men är backen Frederik Holst (Sparta Rotterdam), mittfältaren David Boysen (Beitar Jerusalem) och avslutaren Chnedu Obasi (Boltons reserver) tillräckligt för att vända negativismen i en klubb och en trupp som hittills i år gjort få saker rätt?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39