23
oktober
2017

Snask & Snusk

En av de sjavigaste ”affärerna” inom svensk fotboll är på väg att avslöjas. Det handlar om de bilder på könsorgan som Gunilla Axén, utvecklingschef på Svenska Fotbollförbundet mellan 2003 och 2010, för ca tio år sedan fick skickade till sin mobiltelefon.

Det tycks ha skett ungefär när de första kameramobilerna kom. Nya, dyra leksaker vars oändliga möjligheter måste utforskas. När detta skrivs (måndag eftermiddag) har ingen ännu namngivits. Det har däremot framkommit att det gäller spelare som inte längre var aktiva i landslaget när bilderna skickades.

Förre förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell hävdar dock mer eller mindre att Axén ljuger. Han hänvisar dessutom till hierarkiska formaliteter. Axén tog upp problemet med dåvarande säkerhetschefen Anders Sigurdson, som ”inte hade någon position där han var rapporterande till mig”. Lagrell trasslar också in sig i ett förnekande av att han skulle ha haft synpunkter på Axéns sätt att klä sig (kjol) samt en antydan om att Axén skulle vara bitter på grund av utebliven befordran.

Sigurdson, som sett en av bilderna, rådde Axén att inte gå vidare, därför att de/dem som låg bakom var alltför kända och hon därmed skulle stå ensam. Kruxet för Axén är att hon sagt ”A”. Vi väntar nu på ”B”.

(Källor: Sportbladet och Expressen)

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39