06
augusti
2018

Svensk fotboll är låghalt

Svensk fotboll är just nu aningen låghalt.

SEF (Svensk Elitfotboll) tar årliga kliv framåt på marknadssidan och närmar sig sakta men säkert den fördubblade omsättning som en gång var så avlägsen.

Samtidigt händer oerhört litet på fotbollssidan. Lagledningarna med sportchefer, tränare och assistenter går med få undantag i samma spår som de senaste 20 åren. Omvärldsorienteringen är ibland pinsam (hänger delvis på svaga språkkunskaper), grunduppställningarna defensiva utan flexibilitet under match och den interna hierarkin är en rest från den tid då det räckte med att ordföranden och tränaren samrådde. Assistenten flyttar koner, målvaktstränaren har hand om bollfångarna och fystränaren (som är den som sist tagit plats i båten) försöker förgäves få gehör för hur till exempel återhämtningspassen dagen efter match ska genomföras.

Resultatet bli att serieledarna AIK, som inte kan föra matcher, åker ur Europa League-kvalet mot ett gäng glada unga danskar, att Häcken är chanslöst mot RB Leipzig (inte så konstigt) och att Djurgården såsar bort sig mot ukrainare.

SEF måste på något sätt sätta press klubbarnas sportsliga avdelningar. Något måste göras. SEF förlorar trovärdighet på att stötta något som bara halkar efter.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39