14
oktober
2018

Ta Pehrsson!

IFK Göteborg har kickat Mats Gren och behöver en ny sportchef. Sett till erfarenheter, meriter och bakgrund verkade valet vettigt när han anställdes våren 2014.

Klubben har i själva verket varit på drift de senaste 15 åren. När Gunnar Larsson avgick som ordförande (2000, efter 18 år) och Roger Gustafsson två år senare avgick som fotbollsansvarig sattes en karusell i rotation och den snurrar ännu. Dagens ordförande Mats Engström är den åttonde efter Larsson. Antalet klubbdirektörer sedan 2007, inklusive årsfärske Max Markusson, är sex. Ur det perspektivet har det varit relativt lugnt på sportchefsfronten med Mats Persson, Håkan Mild och Mats Gren sedan 2003.

IFK körde i diket direkt efter Gustafssons avgång när Mats Persson skötte pengamyglet kring Peter Ijeh och för det fick krypa i fängelse. Omsättningen på ledande poster har gjort att IFK totalt tappat riktningen. Resultatet är en kroniskt misskött ekonomi som lamslagit den sportsliga delen. IFK har sedan en del år gjort till regel att sälja sina egna spelare alldeles för unga. Allt för att få in pengar. Trots det är det röda siffror i bokslutet så gott som varje år.

Lösning? Anställ Magnus Pehrsson! Den mannen tycker fortfarande att han fick kicken för tidigt från MFF. Jag är mycket spänd på vad han kan uträtta med IFK.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39