02
oktober
2017

Tack och hej, leverpastej

Det artar sig till en proteinrik säsong för tränarätaren Bister. Sex man har fått kicken i Allsvenskan. Årets verkligt smaskiga smörgåspålägg förkroppsligas av Magnus Haglund och Jörgen Lennartsson, som båda vunnit SM-guld med Elfsborg (2006 respektive 2012) men som på senare tid lyckats få klockorna att stanna i Elfsborg respektive IFK Göteborg.

Haglund gjorde felet att återvända till sin gamla klubb efter tre år med Lillestrøm. Detta till priset av att han i sin nygamla roll som ärkepedant gjort sig omöjlig i Elfsborg. Lennartsson lyckades få de gulsvarta att tröttna redan 2013, året efter guldet. Han fick tidigare i år lämna IFK Göteborg som en konsekvens av den klubbens kroniska vanskötsel. Men hans återkommande raseriutbrott gjorde honom säkerligen till en belastning. Nu kan han lägga tid på att testa de yttersta prestandagränserna för sin smörgåsgrill.

Troligen har båda, oförmögna till förnyelse, nått vägs ände i sina tränarkarriärer och jag vill eftertryckligen råda ledare i andra klubbar att tänka efter länge innan man skriver kontrakt med någon av dem. Försök istället hitta yngre namn, någon som inte nödvändigtvis blivit ett med sin egen ängslan för att låta sina spelare anfalla. Men kom ihåg att Potter är tagen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39