17
september
2017

Tomten bor inte i Sundsvall

Jag vill låna pengar av banken, som kräver säkerhet. Någon sådan har jag inte. Men då kommer snilleblixten: Det är ju höst. Snart är vi inne i oktober och snart är det jul. Jag erbjuder mina julklappar som säkerhet. Den ansvarige banktjänstemannen skrattar så han skriker.

GIF Sundsvall, som de senaste åren tjänat mer pengar på spelarförsäljningar än någonsin tidigare, har inga pengar. GIF vill låna fem miljoner för att klara sig till nyår. Man har erbjudit kommunen säkerhet i form av det utbildningsbidrag (4,2% av transfersumman) som kommer den dag RB Leipzig säljer Emil Forsberg. Om RB Leipzig säljer Emil Forsberg. Det har man gjort utan att ens underrätta Forsberg om saken. Oförskämt är ett alldeles för milt ord för det.

Dock har RB Leipzig uppmärksammats på GIF:s kontoställning och därför erbjudit sig att flyga upp till Sundsvall och – gratis – spela en vänskapsmatch. Det är vänligt och kan vid fullsatt arena och ett biljettpris på 250 kr rakt över ge knappt 2 mkr.

GIF har slarvat bort intäkter på sponsorsidan, man har slarvat bort två värvade spanjorer (självförvållat papperstrassel), av någon anledning dragit på sig ökade lönekostnader och även budgeterat med spelarförsäljningar som inte blev av. Sistlidna sommar anlitade man två agenter för att försöka nasa bort spelare ur ett av seriens sämsta lag. Det gick ju inte. Skäms!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39