22
maj
2017

Trio vid vägs ände

Vad har Jörgen Lennartsson, Magnus Haglund och Alexander Axén gemensamt? Förutom sina tränaranställningar i Allsvenskan (som fortfarande gäller i skrivande stund) skulle jag säga att trion också har allvarliga problem. IFK Göteborg, Elfsborg och Örebro har så här långt inte gjort någon glad.

Frustrationen är tydlig:

• Lennartsson har skällt ut pressen för att de ställer "jobbiga" frågor om hur IFK Göteborg sköts. Den salvan borde han kanske ha riktat mot sin egen styrelse.

• Axén har buntat ihop hela Svenska Fotbollförbundet för att en av hans spelare har fått en lång, och välförtjänt, avstängning för att ett illasinnat överfall.

• Haglund har, sin vana trogen, inte gjort eller sagt särskilt mycket alls mer än att han inte förstår vad saken handlar om ("kritiken når inte hela vägen in på mig" – med den floskeln kanske han bör satsa på politik) .

Det är väl så att somliga har nått vägs ände i sitt predikande av att fotboll bör spelas med både hängslen och livrem. Andra tränare har fräschare idéer och åstadkommer mera med trupper som på papperet inte har samma meriter. Det är egentligen ganska skönt och pekar mot ett generationsskifte på tränarbänkarna, något som jag sett fram emot så länge som de här herrarna varit med.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39