29
maj
2017

Vem törs ta över AFC?

AFC Eskilstuna sparkar sin tränare Per Olsson. Att så sker efter elva matcher med fyra oavgjorda som bäst är inte så konstigt. Det egendomliga är att han alls fick jobbet.

AFC är nykomling, både i Allsvenskan och i sin hemstad Eskilstuna. Man har också en trupp där halva styrkan är nyrekryterad. Inte mycket att bygga på där, särskilt inte för en tränare som uträttat sina storverk under helt andra förutsättningar. Olssons tid i Gefle IF (hösten 1989, 1996–2002, 2005–13) kännetecknades av ett varsamt gnetande, där ett pussel lades bit för bit under en lång följd av år. I AFC hade någon vält bordet och dessutom snott hälften av bitarna.

Klubbägaren Alex Ryssholm har gått bort sig i sin ivriga handel med kontraktsfria Bosmanspelare. De spelare som finns tillhands för tillfället är inte i särskilt många fall av den vänliga beskaffenhet som krävs för att helhjärtat ta till sig Olssons försvarsbetonade instruktioner. När Olssons likaledes årsfärske assistent Anders Johansson för en månad sedan ifrågasatte upplägget fick han sparken.

Per Olsson lär efterfrågas som krisdoktor i sin gamla klubb Gefle, som just nu är på väg ur Superettan.

Vem törs ta över AFC?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39