04
september
2017

VNL med träsmak en säkerhetsrisk

Alla fotbollsspelare är gladast när de spelar fotboll. Det ligger en trygghet i att vanemässigt förbereda sig för helgens match. Man kollar utrustningen (skorna), funderar på den direkte motståndaren i matchen och försöker samtidigt få klart för sig vilka lagkamrater som är aktuella för spel. När rutinerna bryts vet man aldrig hur det kan gå.

För den nu 23-årige Victor Nilsson Lindelöf (VNL) hade allting pekat uppåt. Han skolade in sig i Benfica via klubbens B-uppställning i andraligan. Efter 96 seriematcher där och 48 i A-laget ansågs han i somras mogen att flytta till Manchester United. Priset blev 35 miljoner euro, vilket är att hugga till för en försvarsspelare.

Att gå från Benfica till Man Utd är att klättra ett par pinnhål på karriärstegen. Men det personliga priset för flytten är högt. Den egna truppen är skarpare. Plus att hela Premier League är starkare och att serien dessutom är fyra omgångar längre än i Portugal.

Det är mycket på en gång. Och VNL fick sina rutiner spräckta när han i början av hösten placerades på läktaren. Bristen på regelbundet spel ger träsmak och viss rostighet i aktionerna när det väl är matchdags. Därav misstaget mot Bulgarien senast. Men han har minst tio års spel framför sig och kommer tillbaka, var så säkra.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39