05
mars
2018

Widgren bör tänka sig för

Dennis Widgren Östersunds vänsterback, har tagits ut i landslagstruppen. Norges, alltså. Lars Lagerbäck har fått nys om att Dennis pappa är norrman. Då går det att kringgå de 3 U19-landskamper som Widgren spelat för Sverige.

De matcherna har inte tillräckligt hög dignitet för att låsa honom vid blågult på seniornivå.

Lagerbäcks önskan är en nyhet för Widgren som ännu inte hunnit ta ställning till om han ska bli norrman eller inte. Ett inträde i den lagerbäckska fållan kan emellertid bli chockartat för en spelare som aldrig ens varit i närheten av att tråkas till döds av sitt eget fotbollsspel. I hans kläder skulle jag tänka mig för. Han har fostrats i en progressiv fotbollsmiljö där man snarare lär sig att ta ansvar än att lyda order. Landslag i all ära. Men det norska är just nu inte särskilt bra och Widgren är knappast mannen att ensam svänga skutan.

Josep Clotet Ruiz har fått nytt jobb. Han får det emellanåt. Sedan framgången med Malmö FF 2010 och fiaskot med Halmstad året därpå har han arbetat för Viking Stavanger, Málaga, Swansea City, Leeds United, Oxford United och nu Birmingham City, oftast som assistent. När ska han uträtta något?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39