02
maj
2017

Zlatan startar om i USA

Mino Raiola har inlett spelet om optionsåret. Som enda källa berättar han för världen att "Zlatan Ibrahimovic har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer att komma tillbaka OCH SKADAN INNEBÄR INTE SLUTET PÅ HANS KARRIÄR." Versalerna är Raiolas grepp. Om han sagt orden inför mikrofon hade han troligen gått upp i falsett.

Zlatan har skadat korsbandet och enligt alla rimliga beräkningar krävs en rehabiliteringstid på åtta eller nio månader. I allra bästa fall skulle han vara tillbaka strax efter nyår. I normalfallet en bit in i februari. I värsta fall aldrig.

Det som ligger i potten är optionsåret på det ettåriga kontraktet med Manchester United. Därav passusen "Varken Zlatan eller det medicinska teamet är tillgängliga för intervjuer för tillfället. Fler uppdateringar kommer att följa." De kommer att följa parallellt med förhandlandet, som taktiska utspel och påtryckningsmedel. Men det blir ingen fortsättning i United, som i alla händelser ha en ny målskytt till höststarten. Vart ska denne ta vägen när Z är tillbaka? OM (mina versaler) Z alls kommer tillbaka. Fotbollslag byggs inte på det sättet. Allt tyder istället på en omstart i USA när säsongen inleds i början av mars 2018.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39